Followers

Wednesday, January 22, 2014

Buah Tangan Untuk dan Dari Orang Termerloh ^_^

Al-kisahnya tentang Pavlova lagi. Kali ni special surprise untuk kawan baik Ida di Pahang. Orang Pahang ke?? Tak la...Kawan sejak dari sekolah lagi. Seorang guru mengajar kat Temerloh, seorang lagi lecture mengajar kat Kuantan dan Ida pulak mengajar jugak ni, tapi mengajar kat rumah je, a.k.a suri rumah.hehe...

Sebenarnya dah lama kiteorang tak jumpa. So, this time kiteorang planning nak jumpa kat Temerloh. Boleh la menginap rumah kawan yang tinggal kat rumah guru, di Temerloh selama 3 hari 2 malam. Sambil-sambil tu, boleh jugak jalan-jalan di Temerloh. Husband Ida memang suka kalau bab-bab nak pergi bercuti ni.hehe...Sebut je, pasal bercuti, 'ok' je jawapannya;p



Hmm...Tak tahu nak bawak apa, so, Ida decided nak buat Pavlova. Kalau sebelum ni dorang asyik tengok gambar je yang Ida post kat WhatApps, so kali ni boleh la dorang merasa Pavlova yang Ida buat:p Ida siap packing dalam kotak cantik-cantik lagi. Nak buat kek yang lain tak sempat, sebab last minute preparation.hehe... Nasib baik nak sampai Temerloh cuma 1 jam lebih je. Takde la lama sangat pavlova ni dalam kete nanti.



InsyaAllah, lain kali Ida akan buat kek yang lain pulak untuk korang ek. Walau apa pun terima kasih jugak untuk kawan Ida yang membelikan toys untuk Afif, kereta mainan yang besar ni. Selalunya Afif suka main dengan kereta mainan dia yang kecik-kecik je. Tapi kali ni dapat kereta yang besar pulak. Tak pe la, janji kereta. Dia suka, haaa..nampak tak, nampak tak dia main tu? hehehe...


Akhir sekali, untuk kawan Ida...Mahani dan Najah, terima kasih di atas layanan yang istimewa sepanjang kiteorang 'melepak' di Temerloh. Tak sabar nak update 'story-mory' sepanjang di Temerloh..;p



8 comments:

  1. Assalamualaikum... Nampak sedap... teringin nk merasa kek pavlova ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'kslm...boleh tahan la rasanya nasuha=)

      Delete
  2. sedapnye pavlova..pandai ye buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la buat utk makan sndiri tu mar...=)

      Delete
  3. wahh pavlova sedapnye..nak carik gak laaa..

    ReplyDelete
  4. Sgt bestt pavlova ida nie..secantekk rupe dia^.^

    ReplyDelete

NOTE:

Terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan komen. Harap apajua kandungan dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada pembaca semua. Happy reading, happy blogging!! Terima kasih...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...