Followers

Saturday, July 4, 2015

Hiasan Dalaman: Lampu Hiasan Penyeri Rumah

Tiktoktiktok....masa berlalu. Rumah Ida sudah pun dah masuk fasa untuk mendeco-deco dah. Selesai sahaja proses mengecat rumah, en.suami terus mengajak untuk membeli lampu-lampu di dalam dan luar rumah. Apa lagi perasaan melonjak-lonjak happy nak hias rumah, walaupun Ida bukannya pandai sangat. Maklum la rumah sendiri, perasaan tu lain sket nak bagi rumah tu cantik!!!

Planning awalnya rumah kami siap sebelum raya, tapi banyak benda lagi tak setle, so kene tunggu lepas raya jugak la.. Takpe, yang penting tak kelam kabut sebab banyak benda lagi tak siap, termasuk langsir yang masih tersadai dalam bilik jahit tu..huhu..

Haa...kami memilih sebuah kedai area Kota Bharu untuk membeli lampu hiasan ni. Tokey cina. Lampu-lampu kat kedainya cantik-cantik dan murah. Macam-macam jenis lampu ada. Suka sangat:-). Ini la Afif, dia pun sibuk memilih lampu jugak...


Bahagian ruang tamu dan dapur kami guna lampu downlight. Untuk bilik kami gunakan lampu pendafloor biasa. Ruangan yang bewarna oren ni adalah dining. Ida suh en.husband letak satu lampu kristal. Lampu ni boleh bertukar-tukar cahaya/warna. Cantik sangat. Tu la yang pi ambik jugak walaupun lampu ni tinggal hanya yang display.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...