Followers

Saturday, November 20, 2010

Pengenalan ke Blog Kisah Kita

Salam..

Pengenalan Diri

Hi, seronok pulak berblog ni. Meh la nak perkenalkan diri. Nama saya Idayuni. Kawan-kawan panggil Ida. Anak murid panggil teacher Ayuni.. Wow!! So..sweet my name.:p Jadi, nak panggil Ida boleh, Ayuni pun boleh=)

Dulu ada la belajar sampai diploma dan juga ijazah sarjana muda kat UiTM.

Pengalaman kerja ada la sket jadi kerani cabut dan pernah berkhidmat kat KWSP  Seremban sekejap. Paling lama kerja kat Chinese Company, sampaikan lepas resign pun still cakap pelat-pelat cina lor..huhu.. Then, kerja last sebelum jadi housewife ialah kerja kat headquarter CIMB bank.

Terima kasih kepada kawan-kawan yang masih mengenali. Kenangan  bekerja bersama dulu masih segar dalam ingatan, ceewah..:)

Pernah menjadi fulltime housewife yang paling sibuk sekali dengan aktiviti menjahit baju, memasak, ber'baking', berkebun dan macam-macam lagi..

Di samping menghilangkan stress menjahit tu ada la berblog sket. Nak tengok blog jahitan Ida, sila la ke My Stitching World and Shop.


Mengenai Blog.

Blog ini adalah blog perkongsian perjalanan sebuah kehidupan. Hidup ini indah. Rasanya ingin dikongsikan dengan semua.

Sebenarnya saya ni suka menulis. Kalau tak salah, dulu masa darjah 6, ramai kawan-kawan pun gemar menulis cerpen mahupun novel pendek. Dari situ la, suka baca novel, cerpen, dan menulis (time tu tulis diari je kot. hehe...).


Sekarang ni, sejak dah ada baby, dah bekeluarga, semua tu entah ke mane. Novel yang husband belikan 3 biji tuh, tak sempat-sempat nak baca. Satu tu dah selamat bagi anak main, selebihnya tersadai atas rak. Dah berhabuk.fuhhh..fuh.. (sampai camtu sekali kan.;0).

With my second baby Nur Ayesha Khayra. Now dah ada dua anak, lagi la busy memanjang melayan kerenah anak-anak...uwwwwaaa!!

Tapi tu la, saya ni macam orang lain jugak, seorang wanita, seorang ibu dan seorang isteri mesti la tak lepas dari dunia resepi, dunia fesyen, dunia travel, dan  macam-macam lagi. Paling best sejak berjinak-jinak dengan business part time Nurraysa dan De'Xandra. Jom sama-sama support business yang tak seberapa ni..So, kalau ada post-post business tu jangan la 'muncong' pulak yek...=)

Inilah warna-warni sebuah kehidupan. Di sini la, tempat untuk mencurahkan segala resepi-resepi harian yang pernah Ida masak, travelling notes and experiences in everything I've done.



Harap semua pembaca enjoy dan dapat memberi serba sedikit manfaat bersama. Whaterver, thanks to my 'bigbos'; my lovely husband.

~xoxo~



Ikatan Pertunangan Pengikat Hubungan

Majlis bertunang tidak asing lagi bagi adat orang Melayu sebelum perkahwinan. 18 November 2010, bermulalah sebuah ikatan pertunangan bagi menjalinkan ikatan bagi kedua-dua belah keluarga sebelum berkahwin antara Idayuni dan pasangan. 


Inilah majlis pertunangan antara antara Idayuni dan Kamariza. Majlis diadakan secara sederhana tetapi cukup bermakna. Ikatan pertunangan ini menjadikan ikatan kasih antara buah hati lebih serius. Alhamdulillah..semua berjalan lancar. Ini la jodoh ku....:)

7 dulang hantaran, juga berbalas 7 dulang hantaran melengkapkan lagi majlis pertunangan ini. 

Hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki.




Hantaran dari  pihak lelaki.kepada pihak perempuan.




Bersama anak-anak buah.



Mom and Fiance 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...