Followers

Friday, March 17, 2017

Glowing DD Moist Cake Nurraysa - Jom! Kenalinya : Fungsi dan Testimoni

Glowing DD Moist Cake Nurraysa merupakan bedak asas 3 in 1 (Foundation + Concealer + Powder). Produk yang agak laris dikalangan pengguna dek kerana peranannya yang memberi kesan wajah cantik yang maksimun!! Kenapa saya cakap macam tu?? Sebab saya sendiri pengguna bedak ini!!=)

Jom kenali Glowing DD Moist Cake Nurraysa.


Apa itu DD? Dynamic Defence. Ianya gabungan antara CC & BB. DD Cream merupakan cream yang memiliki kandungan dari kedua cream tersebut. Dengan maanfaat yang lebih lengkap dari keduanya.

Nama DD sendiri berasal Daily Defense atau Dynamic Do All Cream dan benar-benar memberikan kesan yang terbaik sebagai krim yang merawat kulit.

Berdasarkan namanya DD Cream tidak fokus untuk wajah tapi boleh digunakan untuk seluruh bahagian tubuh lain seperti kaki dan tangan.

DD Cream memberikan kelembapan ekstra pada tubuh dan memiliki formula yang sangat ringan. Dapat membantu menyamarkan noda di kulit kerana warnanya menyerupai warna kulit. 

Fungsi

Gabungan Foundation + Concealer + Powder (3 dalam 1)
Menutup semua cela dan merawat wajah
Mesra solat
Tanpa silicon
SPF 50++
Free span

Sesuai digunakan sebagai asas makeup dan sesuai digunakan sebelum gunakan Loose Powder Nurraysa.

Terdapat dalam 3 jenis; Light, Medium & Dark

Kod Tone Bedak Dd Moist Cake Nurraysa:
Light -kulit cerah ala/cerah putih kuning Fathia Latiff
Medium-kulit sederhana cerah/cerah pink ala naelofar
Dark -kulit sederhana gelap/hitam manis/sawo matang ala dayang nurfaezah

Anda boleh pilih nak kod ape ikut jnis tona kulit anda.

Thursday, March 16, 2017

Testimoni: Sabun Collagen Nurraysa

Semua masalah InsyaAllah ada penyelesaiannya. Sabun Collagen Nurraysa merupakan seketul sabun yang boleh merawat pelbagai masalah kulit. Sangat sesuai digunakan untuk semua golongan termasuk bayi dan ibu hamil.

 Bahan-bahan
✔Glycerin
✔Pure marine collagen
✔Vitamin A
✔Vitamin C
✔Vitamin E
✔Herba
✔Susu kambing
✔Minyak zaitun
Ciri-ciri
✔Berbentuk sabun ketul
✔Mempunyai sijil dr KKM
✔Berkesan dari yang cecair
Cara pakai
  • Kulit Kering
Pakai sabun hanya 1x sehari sahaja. Sabunkan dan terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama di muka..
Bila kulit dah tak kering sangat, boleh guna 2x shari.. kemudian 3x…

  • Kulit Berminyak
Cuci 3x sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun dimuka dalam 2@3 minit. Lebih xpe.. Kemudian bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau)
  • Kulit Normal
Cuci muka 2x sehari dengan caranya buihkan sabun ke muka, biarkan 1 minit, Kemudian bilas.
  • Kulit berjeragat
Basahkan sabun sikit dan sapu sabun kat muka yang masih kering. Kemudian baru buihkan & sental di tempat bermasalah. Dalam 1@2minit baru bilas.
Boleh juga, time duduk tengok tv ke.. sambil-sambil sental sabun di bahagian jeragat.
  • Kulit ruam
Ruam biasa – Buihkan sabun dalam air, kemudian bilas muka dengan air tersebut dan lap kering
Ruam teruk – buihkan sabun pada bahagian ruam, biarkan 3-5 minit, kemudian bilas dan lap kering
  • Masker
Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun dari tidur terus bilas

 USP
– Organik
– Bebas bahan kimia
– Tanpa SLES dan paraben
-> selamat untuk semua peringkat umur
-> membantu selesaikan semua masalah kulit.
Bertindak sebagai agen pembersih dan menyihatkan kulit.
Membantu menyelesaikan masalah :
👉🏻 Kulit sensitif
👉🏻 Kulit berminyak
👉🏻 Kulit kusam
👉🏻 Kulit berjeragat
👉🏻 Jerawat
👉🏻 Panau
👉🏻 Eczema
👉🏻 Parut jerawat
👉🏻 Kurap
Kelebihan. Antaranya:
– Membantu mengecutkan jerawat
– Memudarkan parut jerawat
– Memudarkan jeragat
– Membantu mengembalikan kulit wajah yang sihat
– Melegakan gatal-gatal
– Memudarkan panau
– Membersih & mencerahkan kulit
– Menganjalkan kulit
– Menjadikan tona kulit sekata
– Meredakan ruam (termasuk baby)
– Mengecilkan pori-pori
– Melembapkan kulit wajah
– Mengurangkan kulit Berminyak

Testimoni Pengguna

Menyelesaikan masalah kulit muka.

Sesuai juga untuk bayi yang mempunyai masalah kulit. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...