Followers

Thursday, September 25, 2014

Resepi Pajeri Terung Special

Ida ada beli terung, tapi tak tahu nak masak macam mana dengan terung ni. So, bila teringat resepi ni, terus nak buat pajeri terung.


Terung yang dibeli ni panjang betul. 1 biji ni boleh potong 3-4 bahagian. So, 2 biji cukup untuk sakali masak. 


Dulu-dulu, tak tahu jugak macam mana la rupa dan rasa pajeri terung ni. Tapi bila dah tengok resepi dan cuba masak sendiri...huuurrmmm sedap pulak rasanya. 

Pajeri terung atau dengan nama lain yang lebih difahami ialah kari terung yang pekat. Pajeri terung ni sedap kerana kuahnya yang lemak manis dan rasa kari yang pekat-pekat sedikit. 


Okey...jom kita tengok resepi pajeri terung ni. 

Resepi Kari Daging

Kari daging!! Urrmmm..kari daging sedap dimakan bersama roti jala, dicicah dengan roti/roti canai mahupun dimakan bersama nasi putih. Cukup menyelerakan.


Jika selalunya menu kita adalah ayam dan ikan, apa kata kita cuba menu kari daging ni pula..

Jom tengok resepi simple untuk kari daging ni.

FIRST GIVEAWAY BY WNURASYIQIN


Jom join GA dari Nurasyiqin ni..

Ada hadiah menarik yang menanti. 

Nak join, klik banner ok.

Wednesday, September 24, 2014

Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza



Segmen bermula 22 Sept sehingga 30 Sept 2014
3 bolgger yang berjaya menarik perhatian dengan blog mereka anda akan menerima "SPECIAL GIFT" worth RM50

Tuesday, September 23, 2014

Resepi Nasi Goreng Ladna Special

Salah satu resepi nasi goreng berkuah ialah nasi goreng ladna. Selalunya menu ladna yang popular adalah seperti kuew teow ladna dan mee ladna. Setelah diubah suai dan dipelbagaikan resepi mengikut cita rasa tersendiri maka terbitnya nasi goreng ladna, bihun ladna dan bermacam-macam lagi. 

Okey..bagi penggemar-penggemar nasi goreng boleh la mencuba nasi goreng ladna ni. Salah satu variasi dalam menu-menu nasi goreng. 


Ida dan suami juga merupakan penggemar nasi goreng ladna ni. Jadi tanpa membuang masa, jom kita tengok resepi Nasi Goreng Ladna Special ni! 

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM




Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



Kenapa Nuffnang Lambat Proses Cash Out??

"Lamanya menunggu cheque dari Nuffnang". Sebenarnya kali pertama Ida cash out account Nuffnang pada penghujung bulan April. Dalam tempoh masa 1 bulan lebih ni, banyak perkara yang akan berlaku diluar jangkaan kita. 

So, dalam tempoh masa ni, sedar tak sedar Ida terpaksa pindah rumah ekoran dari husband yang dapat pindah tempat kerja. Seronok! Memang seronok, tapi risau pulak cheque dari Nuffnang  yang belum sampai-sampai lagi. 

That's why, Ida terpaksa menghantar 'tiket' untuk meminta kepastian dari pihak Nuffnang tentang tempoh prosess penghantaran cheque dan juga prosess pertukaran alamat setelah cash out dibuat.

Ini adalah antara respons yang diberikan oleh pihak Nuffnang. Ida kongsikan di sini supaya bagi yang tertunggu-tunggu macam Ida sebelum ni dapat sedikit info. 

Tempoh Penghantaran Cek Selepas Cash Out.

Cheque Pertama dari Nuffnang

Lama betul nak up satu entry pasal cheque dari Nuffnang ni. Sebelum ni Ida tak dapat nak update blog buat sementara waktu, ekoran dari sibuk dan laptop plak yang rosak. 

So, sekarang Alhamdulillah semua dah recover balik. Thanks untuk en. husband..;) 

Haa...ini la cheque yang pertama di terima dari Nuffnang, hasil berblog yang tak seberapa. Ida sebenarnya bukan nak menunjuk-nunjuk cheque ni. Tapi, sekurang-kurangnya ada jugak la kesinambung dari entry yang sebelum ni tentang Cara-cara: Cash Out Account Nuffnang Kali Pertama.

Monday, September 22, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Wednesday, September 17, 2014

Resepi Puding Trifle

Teringin nak makan puding trifle. So, ini adalah kali pertama Ida buat puding trifle. Sebelum ni pernah dengar nama je, tapi belum rasa lagi. 

Untuk pengetahuan bersama, trifle adalah hidangan pencuci mulut orang-orang Inggeris (English dessert) dibuat dari kastard, buah-buahan, kek span, jus buah-buahan atau jeli, dan juga krim . Bahan-bahan ini biasanya disusun dalam lapisan.

Haa...kemain lagi, asal hidangan ini dari western rupanya. Puding trifle yang Ida buat ni agak kurang menjadi memandangkan ini adalah kali pertama. Tapi still sedap..hehe..Biasalah 1st time cuba. 

1st time buat ni just masukkan dalam loyang. So, next time kene buat dalam bekas atau mangkuk kaca plak, baru cantik nampak layer-layer puding trifle ni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...