Followers

Monday, April 28, 2014

Cara-cara: Cash Out Account Nuffnang Kali Pertama

Akhirnya dah sampai masanya yang ditunggu-tunggu untuk merasa sendiri bagaimana untuk cash out earning account nuffnang ni. Baru perasan cantik pulak nilai earnings ni.hehe...

Biasa la, semua benda yang kali pertama ni agak teruja sedikit, sebab belum pernah merasainya sebelum ni..hehe.. Sebelum ni Ida tak tahu bagaimana untuk cash out earning account nuffnang ni sebab tak ada pun button cash out. Rupanya button cash out earning ni akan keluar bila earning dah mencapai minimun RM50 ek. huhu...Maklum la, tak reti sangat.

Syukur Alhamdulillah..dapat jugak merasa hasil dari nuffnang ni setelah sekian lama, berbulan-bulan lamanya dari awal berblog lagi.huhu.. Malunya nak cakap, tapi itulah kenyataannya bagi Ida yang masih baru nak belajar selok-belok berblog ni. 

Di sini Ida sempat capture bagaimana cara untuk cash out earning nuffnang tersebut. 


1.  Buka account Nuffnang seperti biasa dan pilih kategori earning. Click "Cash Out" button. 
   RM1 akan ditolak dari nilai cash out. 


2.  Semak detail pada confirmation detail yang keluar. Make sure betul, then "Submit".


3.  Pop up message yang menyatakan "earning request successfully submitted" akan keluar. 
     Total earning akan kembali menjadi "RM0.00"semula.


So, lepas ni nuffnang akan hantar cheque dalam masa 30 hari. Hmmm..agak leceh sebenarnya. Tapi tak mengapalah, tunggu je la cheque tu sampai. 

Korang mesti dah lama dapat merasa hasil dari nuffnang ni kan. Wah..best..best...=) Ida tahu ramai rakan blogger yang tolong klik iklan nuffnang ni. Terima kasih yer kerana sudi klik iklan nuffnang ni. Lepas ni boleh la kita sama-sama klik nuffnang ni (win-win) hehe... 

Apa pun terima kasih buat Nuffnang yang bagi income ni. Walaupun tak seberapa tapi ianya still give some reward to make us happy=)

Untuk lihat sample cheque dari Nuffnang boleh la tengok di sini.




18 comments:

  1. tahniah dah dpt merasa duit berblog kan..lya tak cashout lagi..menabung cne digi

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...murah rezeki...saya belum cash out lagi...masih ciput lagi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti smpai la masanya tu..insyaAllah..=)

      Delete
  3. tahniah..kaksura pun belum merasa lagi...hihi..:)

    ReplyDelete
  4. tahniah!!..merasa jugak hasil berblog..SB punya masih ciput lagi..jauh nak cashout..

    ReplyDelete
  5. anis masih xcapai pun lagi rm50..hehhe.. rezeki sis tu.. :) thanx sharing info.. :) singgah menabung sini.. :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..sikit2 pun rezeki kan..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...Rezeki... :)

    Saya tak pernah merasa pun lagi. Hehe. :)

    ReplyDelete
  8. wah bestnya..bilalah naza merasa cash out..anyway dh follow n menabung kt sini =)

    ReplyDelete
  9. congrats dah berjaya cashout nuff:) CM nak menabung dulu..syg pulak nak cashout skrg..hhehee

    ReplyDelete
  10. salam saya blogger baru. jemput singgah blog and click2 jugak ye :)

    ReplyDelete
  11. Thanks sebab sharing. Hee. Baru faham camne nak cashout. ^_^

    ReplyDelete
  12. Thanks sebab sharing. Hee. Baru faham camne nak cashout. ^_^

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..saya baru bermula..belum ada hasil lagi... sila berziarah ke blog saya pula jika ada kelapangan masa.. shafiqrohaizad.blogspot.my

    ReplyDelete

NOTE:

Terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan komen. Harap apajua kandungan dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada pembaca semua. Happy reading, happy blogging!! Terima kasih...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...