Followers

Friday, April 11, 2014

My Hero, My Super Hero

Afif dah masuk 1 tahun 9 bulan. Makin meningkat usianya makin tanpan, segak dan bergaya anak mama sorang ni..(puji anak sendiri.hehe....)



Kalau jumpa dengan kawan-kawan mama, mesti semua usik Afif "Handsome Boy" dan ditambah pula dengan telatahnya yang mencuit hati. 


Seronok melihat telatahnya dengan kaca mata hitam dan jam baru yang papa belikan. Sebenarnya tak sangka pulak dia suka pakai jam tu. Saja-saja je beli sebab nampak comel. Jam Ben Ten!! Even dia tak pandai pun melihat jam, tapi dia tetap suka pakai sebab melihat papanya pun pakai jam juga.


Jam tangan ni besar sedikit dan agak longgar memandangkan tangan Afif yang masih kecil. So, terpaksa la papanya menebuk satu lubang lain pada tali jam tersebut bagi mengikut saiz tangan Afif yang kecil. 

Sama juga dengan cermin mata hitam tu. Bila dia lihat papanya pakai dia mesti nak jugak. That's why belikan semasa di Bandung hari tu. Susah nak bagi dia familiar dengan kaca mata dia ni. Tapi lama-lama dah ok. Time cuaca panas-panas nanti boleh la pakai yer...Tak de la silau..hehe... 


Sumber inspirasi Afif. His Papa!! Thanks for being a good Papa! So, Afif...said "Papa". "Pa...pa...pa...". Sebenarnya dah banyak words yang dah pandai Afif cakap. Tapi still berterabur.hehe..Tak sabar nak lihat Afif dah boleh bercakap sepenuhnya. 


Apa yang kita buat, kanak-kanak cepat meniru. So, kene behave good depan mereka. Ok my dear...Cayunk sangat-sangat..My Hero, My Super Hero...!!!




4 comments:

  1. mcm dah matang jer hihii lahir bulan 6 ker..anak kita 6.6.14 cukup 2 thn..

    ReplyDelete
  2. aloloo..encem si kecik dengan jam dan spek hitam nya tu..

    ReplyDelete

NOTE:

Terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan komen. Harap apajua kandungan dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada pembaca semua. Happy reading, happy blogging!! Terima kasih...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...