Followers

Monday, April 13, 2015

Keropok Lekor Losong C.I.K Jerteh, Terengganu...Sodap!!

Terengganu sememangnya sebuah negeri yang tidak asing lagi dengan kerepok lekor. Orang kata keropok lekor 696 kat Terengganu sedap. Tapi masih belum berkesempatan untuk merasanya lagi.huhu...Tapi tidak kurang sedapnya jugak keropok lekor losong C.I.K di Jerteh. 


Boleh dikatakan kami sekeluarga kerap juga berulang alik dari Kelantan ke Terengganu. On the way nak balik Kelantan memang selalu juga kami singgah di medan selera keropok lekor losong ni.

Lokasi keropok lekor losong C.I.K ni terletak di Medan Selera, Keropok Lekor Losong, No. 10, Kg. Gerai Muda, 22200 Jerteh, Terengganu.

Kat sini ada jual keropok lekor losong yang mentah (separa masak), keropok yang siap di goreng dan keropok-keropok segera, keropok keping, serta macam-macam lagi. 


Makan di Restoran Mawar Merah, Wakaf Che Yeh

Restoran Mawar Merah, Wakaf Che Yeh, Kelantan. Restoran ni dah jadi favorite restoran Ida dan suami. 1st time datang sini, husband yang bawak; katanya kat sini makanannya sedap. Hmmmm...pernah datang sini la tu dengan kawan-kawan dia. 


Tapi, memang betul sedap..1st time datang sini dah jatuh hati dengan menu chicken chop nyer.. Kebetulan, Ida memang penggemar chicken chop. Chicken chop kat ni ada yang biasa dan special. 

Bezanya yang special ni ada hot dog dan apa lagi entah.. Tapi yang regular (biasa) ni pun dah kenyang, tak habis makan..huhu..Kalau tak salah hanya RM8/set (biasa) dan RM11/set (special). 


Kat sini boleh dikatakan makanannya sedap, tempat selasa, dan harga berpatutan..(thumb up!!)..hehe..caya la, bukan senang Ida nak bagi pujian macam ni tau kalau bukan yang betul-betul..

Friday, April 10, 2015

Su Warung Nasi Kerabu, Batu 11 (Ketereh) Kelantan, Memang Terbaik!!

Sekian lama tinggal merantau di negeri orang, Alhamdulillah Ida sekeluarga sudah pun menetap di negeri kelahiran sendiri iaitu negeri Cik Siti Wan Kembang (Kelantan). So, kali ni Ida akan menjelajah ke tempat-tempat makan yang best di Kelantan pulak. 

Agak teruja sebenarnya, memandangkan banyak tempat-tempat makan yang menarik di Kelantan masih belum 'diterokai'. 


Berbalik kepada menu sarapan pagi pada hari Jumaat yang lepas, iaitu nasi kerabu. Nasi kerabu terdapat dalam pelbagai jenis termasuklah nasi kerabu biru, nasi kerabu tumis, dan nasi kerabu kuning. Wow! Sememangnya nasi kerabu adalah menu favorite Ida dan suami sejak dari dulu lagi. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...