Followers

Sunday, June 14, 2015

Misi Memilih Warna Cat untuk Dalaman Rumah

Salam readers and bloggers!! Teruja untuk blog entry kali ni, sebab ianya mengenai rumah kami. Alhamdulillah..hasrat untuk memiliki rumah sendiri hampir tercapai..Syukur yaAllah.. Buat masa sekarang boleh dikatakan 95% siap. Sekarang cuma tunggu elektrik dan air je yang belum beres.

So, berbalik pada tajuk kali ni..sebenarnya part memilih warna ni baru sahaja settle. Pening jugak untuk membuat pilihan warna rumah ni kan. Warna memainkan peranan yang besar jugak la dalam memastikan rumah yang didiami tu cantik dan selesa. Part luar rumah dah tak de masalah sebab semuanya dah ditetapkan sebagaimana dalam plan. Tapi part yang dalam rumah kami diberi option untuk memilih warna cat sendiri. Kalau tak warnanya hanya warna putih sahaja.

Banyak juga house/wall color catalog yang kami refer termasuk nippon, sissons dan juga colourland, but finally kami memang tertarik dengan catalog interior collection nippon paint. Harga boleh tahan, no wonder color nya cantik! Mane tak jatuh hati...tengok la sendiri cantiknya. Setiap orang ada cita rasa tersendiri, bagi Ida...Ida sukakan gabungan soft and bright color.



Sunday, June 7, 2015

Resepi Telur Dadar Kulit Sisir Simple

Simple tetapi sedap itu la ungkapan yang sesuai bagi resepi kali ini. Kulat sisir sememangnya istimewa kerana bukan selalu kita boleh dapat kulat sisir ni. Kulat sisir hanya tumbuh pada musim-musim tertentu sahaja. Selalunya ia akan tumbuh pada permukaan batang-batang pokok mati dalam keadaan cuaca lembab.



Kat mane Ida pergi cari kulat sisir ni? Ha...kulat sisir ni Ida beli kat pasar tani je. RM3/secawan. Kulat sisir ni sedap dibuat masak lemak dan di goreng dengan telur. Memandangkan sekarang ni sibuk bebenar..so tak sempat nak spend masa lama-lama kat dapur. Niat di hati cuma nak goreng telur je tapi bila ade kulat sisir ni boleh la buat kelainan sket. So, Ida nak masak telur dadar kulat sisir yang simple tetapi sedap ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...