Followers

Sunday, April 6, 2014

Nuffnang: CPUV Pertama 2014

Rasanya ini adalah entry pertama yang Ida update mengenai CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns dari Nuffnang. 

Sebenarnya Ida ialah antara orang yang agak malas nak buka account Nuffnang ni hari-hari. Mana taknya kalau buka pun sama je, earnings tak berganjak pun. Maklum la kita ni blogger masih ditahap "tadika" lagi..hehe...Banyak lagi perkara yang kene belajar.

Lagi satu sebab nuffnang ni lambat update earning. Itu yang buat hilangnya "semangat keterujaan" nak check acc ni. Senang citer, biarkan aje...lama-lama sket baru check.huhu...

Sebelum ni hanya tumpang gembira melihat CPUV dari rakan-rakan blogger je. Untuk blog sendiri...ermmm...entah bila la. 

Tapi, semalam rasa tergerak nak tengok acc Nuffnang. What a big surprise!! huhu... Dari bulan Feb sampai Mac dah ada CPUV yang sudah berstatus 'Credited' dah pun. Tak sempat nak tengok bila ia 'Ongoing'. Haduii...



Berapa amount nya?? Rasanya tak perlu la nak inform kat sini, sebab korang mesti dah boleh agakkan. Tak mengapa la, walaupun ianya sedikit (orang kata ciput je) tapi ia still memberi reward yang mengembirakan buat Ida. hehe...

Thanks Mr. Nuff. :D Harap-harap dapat la lagi untuk bulan April ni pula. 


* Pengajaran-Rajin-rajin la tengok acc. nuff . Jangan jadi cam Ida ok..=)

15 comments:

  1. Wah meriah hujan cpuv. BBL pun dpat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni x reti sgt pn psl nuff ni..=)

      Delete
  2. alhamdulillah...sikit je banyak ke..rezeki jugak kan kak ida:)

    ReplyDelete
  3. banyaknye.. anis pun mcm kak ida..baru first time cpuv muncul dlm nuff anis..huhu..hepy la jugak..sbb dulu bile cek, asyik xbertambah je..hahah..

    ReplyDelete
  4. wah,...excitednya tengok! masyukk!

    ReplyDelete
  5. tahniah dah dikreditkan pon..hihi

    ReplyDelete
  6. tahniahhhh :) yeehhhh lompat2 sikit hehe

    ReplyDelete
  7. saya pun baru jer dapat CPUV barstatus credit .. tapi earning ciput jer

    ReplyDelete
  8. Macam mana nak earn CPUV? Even CPC pun saya tak dapat nak earn...Adeh! =(

    ReplyDelete
  9. tahniah. ada rezeki dari Nuffnang. Keep on writting. nice blog.

    ReplyDelete
  10. suka baca blog ni..teruskan berblog

    ReplyDelete

NOTE:

Terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan komen. Harap apajua kandungan dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada pembaca semua. Happy reading, happy blogging!! Terima kasih...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...