Genius aulad


Followers

Monday, August 6, 2018

Menu Sarapan: Breakfast Diet Challenge

Hi...Tercabar betul bila berat badan dah naik kan...Terus rasa tak senang duduk dan nak diet. Habis google info-info pasal diet..haha....Walaupun tak tahu sangat tips-tips diet yang berkesan, tapi sememangnya pengambilan sarapan pagi adalah sangat penting. 

Selalunya bagun tidur minum air kosong je segelas, terus buat itu, ini....sampai tengah hari baru baru la nak lunch. Itu pun sebab perut dah berbunyi minta diisikan.huhu....teruk betul. 

Jadi untuk seminggu ni saya cabar diri saya WAJIB ambil breakfast.. Menu yang saya sediakan ni mudah dan simple je. Ambil je apa yang ada kat dapur..



Menu: Roti Bakar, Telur masak separuh, Madu, Teh O tanpa gula.


Menu: Rot Bakar dengan Scramble Egg, Teh O tanpa gula, Buah Anggur. 

Menu: Mushroom Soup, Roti Bakar, Buah Anggur, Teh O Tanpa Gula. 


Menu: Oat Meal dan Susu, Vegetable Salad, Pisang, Green Tea Tanpa Gula

Menu: Roti Bakar, Telur Masak Separuh, Buah, Teh Halia Less Sugar.

Menu: Roti Bakar, Fruit Salad, Oat Milk Drink, Telur Rebus. 

Menu: Telur Masak Separu, Oat Meal Milk and Fruit, Buah Epal. 


Harap menu-menu breakfast ni boleh jadi sumber inspirasi untuk yang tak tahu nak bersarapan dengan apa la kan pagi-pagi ni..

Enjoy your Breakfast!!

1 comment:

NOTE:

Terima kasih kerana sudi singgah dan tinggalkan komen. Harap apajua kandungan dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada pembaca semua. Happy reading, happy blogging!! Terima kasih...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...